GRABBARNA FLYTTS HISTORIA

GRABBARNA FLYTT

Grabbarna Flytt är en flyttfirma som började år 2015 som ett extraknäck vid sidan om studierna. Tre grabbar som ställde upp när vänner och familj behövde flytthjälp, för att de gillade att umgås och lyfta tungt. Grabbarnas vilja att hjälpa till och gängets förmåga att alltid ha ett leende på läpparna trots trasiga hissar vid vindsvåningsflyttar, gjorde att flyttförfrågningarna ökade.


De tre grundarna insåg att de hade något på kroken. Folk var trötta på gammaldags och oflexibla flyttjänster och uppskattade grabbarnas inställning om att fixa allt som kan tänkas behövas fixas vid en flytt. Snart ville så många ha flytthjälp att sex hårt arbetande armar inte räckte till. Grabbarna Flytt behövde fler grabbar. Idag består företaget sammanlagt av ett gäng på cirka 100 anställda och verksamheten fortsätter att växa.


Grabbarna Flytt har utvecklats till ett väletablerat flytt- och logistikföretag med kontor i Helsingfors och Stockholm. En sak har dock inte förändrats – Grabbarna Flytt består fortfarande av ett gäng grabbar som är beredda att fixa allt.

 • 17290

  FLYTTAR

 • 96338

  TIMMAR

 • 127

  GRABBAR & TJEJER

 • 712

  5 STJÄRNIGA SOCIALA MEDIE REVIEWS

Grabbarna Flytts Historia

Bekanta dig här med vår historia

2015

icon

Start-up idén

2016

icon

Etablering

2017

icon

Tillväxten ökar

2018

icon

Stockholm launch

2019

icon

Väletablerad

2020

icon

Framtiden

image

START-UP IDE 2015

Grabbarna Flytt grundades då tre barndomsvänner bestämde sig för att förändra flytt och servicemarknaden i Helsingfors. Grabbarna fick idén efter att ha hjälpt släktingar och bekanta med flyttbesvär - med väldigt positiv feedback. Grabbarna bestämde sig för att öppna upp företaget och utförde flyttprojekten med hjälp av inhyrda paketbilar samt egna släpvagnar och tre par händer. Grabbarna Flytts första officiella flytt gjordes i januari 2015 och under året utförde Grabbarna totalt ca. 40 flyttar

image

ETABLERING

År 2016 räknar vi som Grabbarna Flytts första ”officiella” verksamhetsår. 3 par händer räckte inte mera till för att möta den växande efterfrågan och Grabbarna bestämde sig för att rekrytera flera starka händer bland kompisar och studiekamrater från bl.a. Svenska Handelshögskolan i Helsingfors. Här fanns det många, unga och flitiga arbetare ivriga på att lyfta tungt, packa fint och förtjäna en slant förstås. Året kan idag ses som Grabbarnas genombrottsår, då kompisföretaget utvecklades från idé till verklighet. Ryktet började sprida sig i Helsingfors och efterfrågan ökade konstant. Den totala mängden flyttar ökade från ett tiotal till hundratals. Det framgångsrika året avslutades med ett stort inköp av Grabbarna Flytts första egna lastbil ”Pösön” en Peugeot. Lastbilen målades i företagets färger samt LOGGA.

image

GROWTH, GROWTH GROWTH 2017

Ett ord kan beskriva fokuset kring Grabbarnas år 2017, det var tillväxt och ännu mera tillväxt. Grabbarna började för första gången förstå att det verkligen utvecklat något som väckte både intresse bland kunder, men även o bland de egna anställda. Grabbarna Flytt blev en arbetsplats där unga människor och speciellt studeranden trivdes bra och en modern flyttvåg som flera ville vara med i. Varumärket växte också till sig. Grabbarna Flytt förknippades med stora influencers och började synas mer, speciellt i sociala medier. Uppträdanden som i Kenza Zouitens Youtube-vlogg och andra sociala medier satte igång snacket om att Grabbarna eventuellt var påväg västerut för att erövra det kära grannlandet och Stockholm. Under 2017 började Grabbarna Flytt utföra flyttar även i Stockholm och visioner och planer började smidas för att öppna upp verksamheten i Stockholm så snabbt som möjligt.

image

STOCKHOLM LAUNCH 2018

Efter ett starkt år och ca. 250% tillväxt var Grabbarna äntligen redo för en Stockholms-expansion. I Februari 2018 öppnade Grabbarna Flytt officiellt sin verksamhet i Stockholm och hemmabasen blev Kungsholmen. Starten i Stockholm blev succé då ryktet och efterfrågan redan funnits från tidigare. Att vara verksamma i både Helsingfors och Stockholm möjliggjorde även flera nya projekt och startskottet för att bygga upp något ännu större

image

”STEP-BACK” & GO! 2019

2019 blev året då Grabbarna Flytt fick ta ett steg tillbaka då det gällde tillväxt och verkligen fokusera på att bygga upp rätt processer och hitta tillbaka till företagets kärna; att göra flytt enkelt och roligt. Under året utvecklades flera nya system för både internt samt externt syfte. Året var företagets hittills mest utmanande år med olika motgångar som möttes och sköttes på effektivt sätt och slutet på året blev bättre än någonsin förr. Ibland kan det löna sig att ta ett steg tillbaka och reflektera. Speciellt eftersom vi är övertygade om att det nya årtiondet verkligen kommer att vara VÅRT!

image

MARKNADSERÖVRING, NYTT KONTOR, SAMARBETSPARTNERS & TJÄNSTETILLÄGG 2020

”Step-back” & Go taktiken fungerar hittills år 2020 har Grabbarna Flytt: Införskaffat 7x större kontor/lager i Helsingfors som vi länge drömt om!, Nya kontoret möjliggör tjänstetillägg för lagring och förvaring, Rekordstart på båda marknaderna och Stockholm växer så det knakar och fasta nya samarbetspartners! Vi har inte ens hunnit halvvägs och allt detta har redan skett…. stay tuned for more!

SENASTE NYTT

NYHETSARTIKLAR

news image STORIES

Grabbarna Flytt <3 Evergreen Finland

Grabbarna Flytt binder tillsammans med Evergreen Finland sina utsläpp orsakade av flyttarnas dieselkonsumtion i Finlands skogar.

news image STORIES

Grabbarna Flytt historia

Grabbarna flytt grundades 2015 av tre barndomsvänner som älskade att hjälpa till bekanta och övrigt folk. Tack vare hårt arbete, positiv inställning och grym kundservice växte Grabbarna Flytt snabbt.

news image STORIES

Vad är Rut-avdraget?

Många tycker att det är dyrt att anlita en flyttfirma. Vad de inte tänker på då är att det finns något som kallas för Rut-avdrag. Vi på Grabbarna Flytt är experter då det kommer till Rut-avdrag och kan stå till svar för alla era frågor.

news image STORIES

Vad ingår i en flyttstädning

Vad är en flyttstädning och vad ingår i en flyttstädning? Läs mera om vårt senaste tjänstetillägg här!

news image STORIES

Rut-avdrag vid flytt

Vad gäller egentligen när du ska flytta och vill använda dig av rut-avdraget? Läs mera om Rut-avdraget för flytt här. Vi är experter inom detta område och står redo för alla era frågor.

news image STORIES

Tänk på detta när du flyttar

När du ska flytta finns det väldigt mycket att hålla koll på. Du måste packa dina möbler, du måste städa ditt hus och du ska även flytta alla dina ägodelar till ditt nya hus.

GRABBARNA FLYTT

VAD ÄN NI BEHÖVER, FIXAR VI DET

Har ni specifika behov i samband med flyttningen som t.ex. mindre installationer eller en runda till tippen, låt oss veta så löser vi det!