GRABBARNA FLYTTS HISTORIA

GRABBARNA FLYTT

Grabbarna Flytt är en flyttfirma som började år 2015 som ett extraknäck vid sidan om studierna. Tre grabbar som ställde upp när vänner och familj behövde flytthjälp, för att de gillade att umgås och lyfta tungt. Grabbarnas vilja att hjälpa till och gängets förmåga att alltid ha ett leende på läpparna trots trasiga hissar vid vindsvåningsflyttar, gjorde att flyttförfrågningarna ökade.


De tre grundarna insåg att de hade något på kroken. Folk var trötta på gammaldags och oflexibla flyttjänster och uppskattade grabbarnas inställning om att fixa allt som kan tänkas behövas fixas vid en flytt. Snart ville så många ha flytthjälp att sex hårt arbetande armar inte räckte till. Grabbarna Flytt behövde fler grabbar. Idag består företaget sammanlagt av ett gäng på cirka 100 anställda och verksamheten fortsätter att växa.


Grabbarna Flytt har utvecklats till ett väletablerat flytt- och logistikföretag med kontor i Helsingfors, Stockholm och Uppsala. En sak har dock inte förändrats – Grabbarna Flytt består fortfarande av ett gäng Grabbar och Tjejer som är beredda att fixa allt. 

 • 40512

  FLYTTAR

 • 205700

  TIMMAR

 • 159

  GRABBAR & TJEJER

 • 1359

  5 STJÄRNIGA SOCIALA MEDIE REVIEWS

Grabbarna Flytts Historia

Bekanta dig här med vår historia

2015

icon

Start-up idén

2016

icon

Etablering

2017

icon

Tillväxten ökar

2018

icon

Stockholm launch

2019

icon

Väletablerad

2020

icon

Erövring av marknaderna

2021

icon

Flyttstädning

image

START-UP IDÉ 2015

Grabbarna Flytt grundades då tre barndomsvänner bestämde sig för att förändra flytt och servicemarknaden i Helsingfors. Grabbarna fick idén efter att ha hjälpt släktingar och bekanta med flyttbesvär - med väldigt positiv feedback. Grabbarna bestämde sig för att öppna upp företaget och utförde flyttprojekten med hjälp av inhyrda paketbilar samt egna släpvagnar och tre par händer. Grabbarna Flytts första officiella flytt gjordes i januari 2015 och under året utförde Grabbarna totalt ca 40 flyttar.

image

ETABLERING

År 2016 räknar vi som Grabbarna Flytts första officiella verksamhetsår. Tre par händer räckte inte mera till för att möta den växande efterfrågan och Grabbarna bestämde sig för att rekrytera flera starka händer bland kompisar och studiekamrater från bland annat Hanken Svenska handelshögskolan i Helsingfors. Här fanns det många unga och flitiga arbetare som var ivriga på att lyfta tungt, packa fint och förtjäna en slant förstås. Året kan idag ses som Grabbarna Flytts genombrottsår, då kompisföretaget utvecklades från idé till verklighet. Ryktet började sprida sig i Helsingfors och efterfrågan ökade konstant. Den totala mängden flyttar ökade från ett tiotal till hundratals. Det framgångsrika året avslutades med ett stort inköp av Grabbarna Flytts första egna lastbil ”Pösön” en Peugeot. Lastbilen målades i företagets färger samt LOGGA.

image

GROWTH, GROWTH & GROWTH 2017

Ett ord kan beskriva fokuset kring Grabbarnas år 2017 - det var tillväxt och ännu mera tillväxt. Grabbarna började för första gången förstå att det verkligen utvecklat något som väckte både intresse bland kunder, men även bland de egna anställda. Grabbarna Flytt blev en arbetsplats där unga människor och speciellt studeranden trivdes bra, och en modern flyttvåg som flera ville vara med i. Varumärket växte också till sig. Grabbarna Flytt förknippades med stora influencers och började synas mer, speciellt i sociala medier. Uppträdanden som i Kenza Zouitens Youtube-vlogg och andra sociala medier satte igång snacket om att Grabbarna eventuellt var på väg västerut för att erövra det kära grannlandet och huvudstaden Stockholm. Under 2017 började Grabbarna Flytt utföra flyttar även i Stockholm och visioner och planer började smidas för att öppna upp verksamheten i Stockholm så snabbt som möjligt.

image

STOCKHOLM LAUNCH 2018

Efter ett starkt år och ca 250% tillväxt var Grabbarna äntligen redo för att ta över flyttmarknaden i Stockholm. I februari 2018 öppnade Grabbarna Flytt officiellt sin verksamhet i Stockholm och hemmabasen blev fina Kungsholmen. Starten i Stockholm blev en succé, då ryktet och efterfrågan redan funnits från tidigare. Att vara verksamma i både Helsingfors och Stockholm möjliggjorde även flera nya projekt och startskottet för att bygga upp något ännu större.

image

”STEP-BACK” & GO! 2019

2019 blev året då Grabbarna Flytt fick ta ett steg tillbaka då det gällde tillväxt och verkligen fokusera på att bygga upp rätt processer och hitta tillbaka till företagets kärna; att göra flytt enkelt och roligt. Under året utvecklades flera nya system för både internt samt externt syfte. Året var företagets hittills mest utmanande år, med olika motgångar som möttes och sköttes på effektivt sätt och slutet på året blev bättre än någonsin förr. Ibland kan det löna sig att ta ett steg tillbaka och reflektera, speciellt eftersom vi är övertygade om att det nya årtiondet verkligen kommer att vara VÅRT!

image

ERÖVRING AV MARKNADERNA OCH NYA SAMARBETSPARTNERS 2020

Under året 2020 växte Grabbarna Flytt på många sätt. Förändringarna som gjorts under det tidigare året gjorde sitt jobb och det syntes verkligen i flyttfirmans utveckling. Grabbarna skaffade ett nytt, sju gånger större kontor i Drumsö, Helsingfors. Egen magasinering började också erbjudas åt kunderna i Helsingfors. Även om den oförväntade coronaviruspandemin satte stop för många företag, klarade sig Grabbarna utan större problem. Början av året var mer än bra för Grabbarna Flytt och verksamheten i Stockholm fortsatte att växa med fart. Under året 2020 skaffades många nya samarbetspartners, samtidigt som andelen Grabbar & Tjejer dubblades. Det nya årtiondet började alltså fantastiskt för Grabbarna Flytt!

image

FLYTTSTÄDNING 2021

Året 2021 var en fortsättning på det föregående årets framgång. Grabbarna Flytt växte så det knakade, både i Helsingfors och Stockholm, då tillväxten i Finland var ca 60% och i Sverige till och med 130%. Grabbarnas tjänsteutbud ökade i båda länderna, då flyttstädning började erbjudas. Ett nytt och mycket större kontor i Stockholm och den ökade mängden kontorsanställda Grabbar & Tjejer möjliggjorde flera nya intressanta projekt. Även utveckling av automatisering påbörjades, så att Grabbarna Flytt i framtiden kan erbjuda ännu bättre tjänster för kunderna!

SENASTE NYTT

NYHETSARTIKLAR

news image STORIES

Grabbarna Flytts historia

Grabbarna Flytt grundades 2015 av tre barndomsvänner som älskade att hjälpa bekanta och övrigt folk. Tack vare hårt arbete, positiv inställning och grym kundservice växte Grabbarna Flytt snabbt.

news image STORIES

En smidigare flytt med hjälp av flyttkartonger

Det är viktigt att packa rätt. Med hjälp av flyttlådor och flyttkartonger kan man organisera sina saker och samtidigt kommer flytten gå mycket smidigare. Från Grabbarna Flytt kan du både hyra och köpa olika sorters flyttkartonger.

news image STORIES

Street Hockey

Grabbarna Flytt är stolta sponsorer av Street Hockey laget ”Larun Mikki Hiiret”, som består av ett gäng gamla ishockey- och innebandyspelare. De har haft fin framgång i FM-spelen och placerade sig på en tredje plats år 2018.

news image STORIES

Idrottssponsring

Idrotten har alltid varit en stor inspirationskälla för oss på Grabbarna Flytt och därför brinner vi för att ge tillbaka till idrotten. Under säsongen 2017-2018 var vi stolta sponsorer av det lokala junior handbollslaget Dicken i Drumsö, Helsingfors.

news image STORIES

Vad är rut-avdraget?

Många tycker att det är dyrt att anlita en flyttfirma. Vad de inte tänker på är att det finns något som kallas för Rut-avdrag. Vi på Grabbarna Flytt är experter då det kommer till rut-avdrag och kan stå till svar för alla era frågor.

news image STORIES

Vad ingår i en flyttstädning?

När du ska flytta är det mycket att tänka på. Alla möblerna måste packas, hemmet måste städas och du måste transportera allt till ditt nya hem. Vi kan hjälpa dig, hela vägen från ditt gamla hem till ditt nya, även med flyttstädning!

GRABBARNA FLYTT

VAD ÄN NI BEHÖVER, FIXAR VI DET

Har ni specifika behov i samband med flyttningen som t.ex. mindre installationer eller en runda till tippen, låt oss veta så löser vi det!