GRABBARNA FLYTTS HISTORIA

GRABBARNA FLYTT

Grabbarna Flytt är en flyttverksamhet som började år 2015 som ett extraknäck vid sidan om studierna. Tre grabbar som ställde upp när vänner och familj behövde flytthjälp, för att de gillade att umgås och lyfta tungt. Grabbarnas vilja att hjälpa till och gängets förmåga att alltid ha ett leende på läpparna trots trasiga hissar vid vindsvåningsflyttar, gjorde att flyttförfrågningarna ökade.


De tre grundarna insåg att de hade något på kroken. Folk var trötta på gammaldags och oflexibla flyttjänster och uppskattade grabbarnas inställning om att fixa allt som kan tänkas behövas fixas vid en flytt. Snart ville så många ha flytthjälp att sex hårt arbetande armar inte räckte till. Grabbarna Flytt behövde fler grabbar. Idag består Grabbarna Flytt sammanlagt av ett gäng på ca 60 grabbar och verksamheten bara fortsätter att växa.


Grabbarna Flytt har utvecklats till ett väletablerat flytt- och logistikföretag med kunder runt om i Europa och med kontor i Helsingfors och Stockholm. En sak har dock inte förändrats – Grabbarna Flytt består fortfarande av ett gäng grabbar som är beredda att fixa allt.

 • 8345

  FLYTTAR

 • 36765

  TIMMAR

 • 79

  GRABBAR

 • 282

  5 STJÄRNIGA SOCIALA MEDIE REVIEWS

Grabbarna Flytts Historia

Bekanta dig här med vår historia

2015

icon

Start-up idén

2016

icon

Etablering

2017

icon

Tillväxten ökar

2018

icon

Stockholm launch

2019

icon

Väletablerad

2020

icon

Framtiden

image

START-UP IDE 2015

Grabbarna Flytt grundades då tre barndomsvänner bestämde sig för att förändra flytt och servicemarknaden i Helsingfors. Grabbarna fick idén efter att ha hjälpt släktingar och bekanta med flyttbesvär - med väldigt positiv feedback. Grabbarna bestämde sig för att öppna upp företaget och utförde flyttprojekten med hjälp av inhyrda paketbilar samt egna släpvagnar och tre par händer. Grabbarna Flytts första officiella flytt gjordes i januari 2015 och under året utförde Grabbarna totalt ca. 40 flyttar

image

ETABLERING

År 2016 räknar vi som Grabbarna Flytts första ”officiella” verksamhetsår. 3 par händer räckte inte mera till för att möta den växande efterfrågan och Grabbarna bestämde sig för att rekrytera flera starka händer bland kompisar och studiekamrater från bl.a. Svenska Handelshögskolan i Helsingfors. Här fanns det många, unga och flitiga arbetare ivriga på att lyfta tungt, packa fint och förtjäna en slant förstås Året kan idag ses som Grabbarnas genombrottsår, då kompisföretaget utvecklades från idé till verklighet. Ryktet började sprida sig i Helsingfors och efterfrågan ökade konstant. Den totala mängden flyttar ökade från ett tiotal till hundratals. Det framgångsrika året avslutades med ett stort inköp av Grabbarna Flytts första egna lastbil ”Pösön” en Peugeot. Lastbilen målades i företagets färger samt loGGA.

image

GROWTH, GROWTH GROWTH 2017

Ett ord kan beskriva fokuset kring Grabbarnas år 2017, det var tillväxt och ännu mera tillväxt. Grabbarna började för första gången förstå att det verkligen utvecklat något som väckte både intresse bland kunder, men även o bland de egna anställda. Grabbarna Flytt blev en arbetsplats därunga människor och speciellt studeranden trivdes bra och en modern flyttvåg som flera ville vara med i. Varumärket växte också till sig. Grabbarna Flytt förknippades med stora influencers och började synas mer, speciellt i sociala medier. Uppträdanden som i Kenza Zouitens Youtube-vlogg och andra sociala mediersatte igång snacket omatt Grabbarna eventuellt var påväg västerut för att erövra det kära grannlandet och Stockholm. Under 2017 började Grabbarna Flytt utföra flyttar även i Stockholm och visioner ochplaner började smidas för att öppna upp verksamheten i Stockholm så snabbt som möjligt.

image

STOCKHOLM LAUNCH 2018

Efter ett starkt år och ca. 250% tillväxt var Grabbarna äntligen redo för en Stockholms-expansion. I Februari 2018 öppnade Grabbarna Flytt officiellt sin verksamhet i Stockholm och hemmabasen blev Kungsholmen. Starten i Stockholm blev succé då ryktet och efterfrågan redan funnits från tidigare. Att vara verksamma i både Helsingfors och Stockholm möjliggjorde även flera nya projekt och startskottet för att bygga upp något ännu större

image

”STEP-BACK” & GO! 2019

2019 blev året då Grabbarna Flytt fick ta ett steg tillbaka då det gällde tillväxt och verkligen fokusera på att bygga upp rätt processer ochhitta tillbaka till företagets kärna; att göra flytt enkelt och roligt. . Under året utvecklades flera nya system för både internt samt externt syfte. Året var företagets hittills mest utmanande år med olika motgångar som möttes och sköttes på effektivt sätt och slutet på året blev bättre än någonsin förr. Ibland kan det löna sig att ta ett steg tillbaka ochreflektera. Speciellt eftersom vi är övertygade om att det nya årtiondet verkligen kommer att vara VÅRT! (lite cocky kommentar)

image

MARKNADSERÖVRING, NYTT KONTOR, SAMARBETSPARTNERS & TJÄNSTETILLÄGG 2020

”Step-back” & Go taktiken fungerar hittills år 2020 har Grabbarna Flytt: Införskaffat 7x större kontor/lager i Helsingfors som vi länge drömt om!, Nya kontoret möjliggör tjänstetillägg för lagring och förvaring, Rekordstart på båda marknaderna och Stockholm växer så det knakar och fasta nya samarbetspartners! Vi har inte ens hunnit halvvägs och allt detta har redan skett…. stay tuned for more!

SENASTE NYTT

NYHETSARTIKLAR

news image STORIES

Rasmus Story

Rasmus är en 24-år gammal ”riktig” Stockholmare som jobbat konstant sen han var 14 år gammal och inledde karriären som golvläggare för ett sommarjobb. Läs mera om vår fantastiska Rasmus här!

news image STORIES

Hotell Regatta

Grabbarna Flytt är stolt samarbetspartner för Hotell Regatta i Hangö Finland. Till Grabbarnas arbetsuppgifter gäller det att snabbt lösa logistiska problem som Hotell Regatta stöter på.

news image STORIES

Zarro Inredning

Grabbarna Flytt och inredingsbutiken Zarro samarbetar nära varandra då det gäller mindre leveranser och logistik.

news image STORIES

Bo LKV Mäklarbyrå

Grabbarna Flytt & Bo LKV samarbetade väldigt tätt under 2 års tid och var stadiga pelare åt varandra vid tillväxtfasen av bägge bolagen i Helsingfors.

news image STORIES

Janni Deler & Jon Olsson – Monaco

Grabbarna flyttade åt en av Sveriges största bloggare Janni Delér och Jon Olsson! Grabbarna ansvarade för flytten från Stockholm till Monaco åt Janni och Jon som driver en av Sveriges mest lästa bloggar och Youtube!

news image STORIES

Kenza Samarbete

Grabbarna flyttade åt Sveriges bloggdrottning Kenza Zouiten! Grabbarna ansvarade för flytten i Stockholm åt Kenza som driver Sveriges mest lästa blogg!

GRABBARNA FLYTT

VAD ÄN NI BEHÖVER, FIXAR VI DET

Har ni specifika behov i samband med flyttningen som t.ex. mindre installationer eller en runda till tippen, låt oss veta så löser vi det!