FLYTTA SMIDIGT

TIPS FÖR DIN FLYTT

Läs igenom Grabbarnas hetaste tips för en smärtfri flyttning

image Börja i tid

Gå igenom vad du har hemma. Mycket av de saker som finns i hushållet kan troligtvis packas ner i förväg, vilket minskar stressen och underlättar dagarna innan flyttlasset går.

image Sortera, återvinn och kasta bort

När hushållet packas ner för flytt finns en unik möjlighet att rensa ut och bli av med grejer du inte längre behöver. Sälj på loppis-sajter, ge bort till familj och vänner eller släng bort det du inte längre vill ha. Vi på Grabbarna Flytt hjälper gärna till att sopsortera och köra en runda till återvinningsstationen om det behövs. På så sätt kan vi alla hjälpas åt för en smidig och miljövänlig flytt!

image Märk flyttlådorna

Flyttkaos kan undvikas med märkta kartonger. Vad de innehåller, om innehållet är ömtåligt eller tungt och var de ska placeras i nya hemmet underlättar jobbet för både grabbarna under flytten och för dig vid uppackning. Färgsystem, nummer på lådorna eller listor fungerar toppen för att skapa ett mer organiserat kaos! Smidigast hyr du plast- eller papperskartonger av oss på Grabbarna Flytt!

Flyttips

Övrigt att tänka på

Det finns en hel del moment som man glömmer bort i samband med flyttning. Kolla igenom vad våra kunder oftast glömmer att fixa

image Ändra din adress

Ett måste som är lätt att glömma är flyttanmälan. Det gör du smidigast på adressändring.se. På så vis får bland annat försäkringsbolaget, Skatteverket, din bank, ditt energibolag och andra viktiga organisationer din nya adress i sitt system. Det kan dock vara viktigt att ta kontakt med andra företag som kanske inte blivit meddelade om din flytt, eller skriva in din nya adress när du handlar online. Sms:a också den nya adressen till vänner och familj!

image Se över dina abonnemang

El, bredband och tv! Vissa abonnemang ska kanske flyttas, andra sägas upp. Lista upp alla företag och ring dem för att berätta om din flytt. Detta är även ett ypperligt tillfälle att jämföra priser och villkor hos olika bolag.

image Hemförsäkring

Det kan också vara bra att slå en signal eller maila ditt försäkringsbolag, för att kolla vad det är som gäller då man flyttar till en ny adress. Om du exempelvis flyttar till en bostadsrätt behövs ett så kallat bostadstillägg. Bor du i hyresrätt? Säg upp kontraktet skriftligt tre månader innan eller kolla med hyresvärden för att veta när du kan säga upp kontraktet.

GRABBARNA FLYTT

VAD ÄN NI BEHÖVER, FIXAR VI DET

Har ni specifika behov i samband med flyttningen som t.ex. mindre installationer eller en runda till tippen, låt oss veta så löser vi det!