services image

Vad är rut-avdraget?

Vad är Rut-avdraget?

Många tycker att det är dyrt att anlita en flyttfirma. Vad de inte tänker på är att det finns något som kallas för rut-avdrag. Det är ett avdrag som du kan göra på din skatt och som kommer att sänka kostnaden för att hyra in en flyttfirma markant. Vi på Grabbarna Flytt är experter då det kommer till rut-avdrag och kan stå till svar för alla era frågor. Våra väl optimerade processer gör detta moment även mycket smidigt och enkelt.

Hur fungerar Rut-avdrag?

Rut-avdrag är faktiskt väldigt smidigt, eftersom du inte behöver fundera på det. Flyttfirman som utför jobbet kommer själv att sköta all kontakt med Skatteverket. Fakturan som vi skickar till dig kommer redan ha rut-avdraget avdraget. Flyttfirman kommer sen själv kontakta Skatteverket för att få resten av fakturan betald. Du kommer inte märka något innan du får hem din deklaration, där rut-avdraget som gjordes kommer att stå med.

Hur mycket kan du få i Rut-avdrag?

Under ett år kan du totalt få 75 000 kronor i sänkt skatt via rut-avdraget. Tänk dock på att rut-avdraget för en tjänst aldrig är mer än 50% av kostnaden för tjänsten. Det är alltså inte säkert att du kommer använda hela ditt rut-avdrag när du anlitar en flyttfirma, så vida du inte har väldigt mycket att flytta. Tänk också på att du måste ha betalat tillräckligt mycket i skatt, för att kunna ta del av rut-avdraget. Mer information hittar du på Skatteverket.

Andra krav

Det finns även en del andra krav som du måste uppfylla för att kunna få ett Rut-avdrag. För det första måste du vara minst 18 år gammal. För det andra måste du antingen vara bosatt i Sverige eller betala svensk skatt på minst 90% av din totala inkomst. Arbetet som du begär rut-avdrag för måste också ske i din bostad, till exempel en flytt med en flyttfirma från din gamla bostad till en ny bostad. Uppfyller du dessa krav kommer du inte ha några problem med att få ett rut-avdrag. Flyttfirma Stockholm, anlita oss på Grabbarna Flytt för en trygg och toppklassig flytt!

GRABBARNA FLYTT

VAD ÄN NI BEHÖVER, FIXAR VI DET

Har ni specifika behov i samband med flyttningen som t.ex. mindre installationer eller en runda till tippen, låt oss veta så löser vi det!