services image

Vad är rot-avdraget?

Vad är rot-avdraget?

Rot-avdraget är ett sätt för dig att anlita professionell hjälp utan att behöva betala fullpris. Nu ska vi gå igenom allt som du behöver veta om rot-avdraget och vad som gäller när du själv vill använda dig av det.

Hur fungerar rot-avdrag?

Precis som med rut-avdrag, behöver du faktiskt inte fundera över rot-avdrag själv. Om du anlitar en flyttfirma som gör ett jobb inom ditt hus, kommer de att ansöka om rot och/eller rut-avdrag vid behov och du kommer inte behöva bekymra dig. De kommer att sköta all kontakt med Skatteverket för att göra ditt liv enklare.

Hur mycket kan du få i rot-avdrag?

Rot-avdraget ligger som mest på 50 000 kronor, alltså något mindre än rut-avdraget där du kan få som mest 75 000 kronor. Du kan få avdrag för reparationer, ombyggnationer och tillbyggnader. Det är lätt att tro att detta inte har något att göra med en flytt, men det finns faktiskt vissa tillfällen där du kan få rot-avdrag vid en flytt.

Om du beställer flyttstädning vid din flytt är det vanligt att flyttfirman till exempel rengör dina avlopp och dina ventiler. Denna typ av städning ger rätt till ett rot-avdrag, även om den största delen av flyttstädningen faller under rut-avdrag istället. Du behöver dock inte bekymra dig om detta. Flyttfirman vet vilka avdrag som ska sökas.

Andra krav

Det finns en del andra krav för att du ska få rätt till ett rot-avdrag. För det första måste det vara du som står som ägare till fastigheten. Om du är ägaren kan du ha rätt till rot-avdrag för arbete som utförs i dina föräldrars hus även om du inte bor där. Du har dock inte rätt till rot-avdrag för arbeten som utförs i dina barns bostäder, även om det är du som står som ägare. Andra krav är att du måste betala skatt i Sverige och att du måste vara över 18 år gammal. Mera information hittar du på Skatteverket.

Flyttfirma Stockholm, anlita oss på Grabbarna Flytt för en trygg och toppklassig flytt!

GRABBARNA FLYTT

VAD ÄN NI BEHÖVER, FIXAR VI DET

Har ni specifika behov i samband med flyttningen som t.ex. mindre installationer eller en runda till tippen, låt oss veta så löser vi det!