services image

Rut-avdrag vid flyttstädning

Rut-avdrag vid flyttstädning

Ett tillfälle där du kan spara mycket pengar tack vare rut-avdraget är vid en flyttstädning. Läs mera här så går vi igenom exakt vad som gäller för dig som kund.

Vad gäller?

När du bokar en flyttstädning får du göra ett rut-avdrag på upp till 50% av kostnaden. Detta gäller dock bara för arbetskostnaden, inte materialkostnaden. Detta får du göra oavsett om du bor i ett hus, en bostadsrätt eller i en hyresrätt.

Hur mycket pengar sparar jag?

Det beror helt på vad flyttstädningen kostar. Oavsett om du bor i Stockholm, Göteborg eller någon annan svensk stad, får du som mest dra bort 50% av kostnaden för arbetet. Denna summa kan max uppgå till 75 000 kronor enligt de nya reglerna från år 2021.

Tänk på att denna summa gäller per person, inte per fastighet. Om du har använt hela ditt rut-avdrag för ett år kan fortfarande din partner använda sitt rut-avdrag så länge fastigheten är skriven på er båda och ni båda bor i fastigheten.

Företaget fixar allt

Det är dock inte du som behöver bekymra dig över rut-avdraget. Det är flyttfirman eller städföretaget som du anlitat som kommer att ta kontakt med Skatteverket för att få sina pengar. Fakturan vi skickar ut till dig kommer redan ha rut-avdraget bortdraget från priset så att du inte betalar mer än vad du ska.

Vi rekommenderar dock att du alltid själv kontrollerar att städföretaget eller flyttfirman verkligen har gjort detta. Annars kan det lätt hända att du går miste om pengar. Vi på Grabbarna Flytt satsar på att sköta hela processen så snyggt och snabbt som möjligt. Vi är experter då det kommer till kunskap inom rut-avdrag. Du kan läsa mera på Skatteverket.

Flyttstädning Stockholm, anlita oss på Grabbarna Flytt då vi är din tryggaste flyttfirma i Stockholm!

GRABBARNA FLYTT

VAD ÄN NI BEHÖVER, FIXAR VI DET

Har ni specifika behov i samband med flyttningen som t.ex. mindre installationer eller en runda till tippen, låt oss veta så löser vi det!